nieuws

Mysterieuze verdwijning na diner bij El Bulli

Restaurant

Een 46-jarige Zwitser is na een diner bij het Spaanse toprestaurant El Bulli spoorloos verdwenen. De man was bezig met een bijzondere toer door alle 68 restaurants met drie Michelinsterren ter wereld te bezoeken. Interpol heeft hem op internationale lijst met vermiste mensen gezet.

Mysterieuze verdwijning na diner bij El Bulli

De 46-jarige Pascal Henry, brommerkoerier van beroep, verbleef naar nu blijkt op 12 juni bij driesterrenrestaurant El Bulli in het Spaanse Rosas. Hij was er op voorspraak van de Franse kookgrootheid Paul Bocuse. Bij Bocuse startte Henry zijn wonderbaarlijke culinaire sterrentocht.

El Bulli was het veertigste restaurant uit de reeks van 68, die hij op zijn kalender had staan. Henry verdween spoorloos toen hij naar buiten liep om een visitekaartje uit zijn auto te halen. Zijn hoed en aantekeningenboekje liet hij achter op tafel.

Interpol

Bij de resterende 28 restaurants met drie Michelinsterren in onder andere de Verenigde Staten en Japan is hij niet meer gezien. Henry had wel gereserveerd. Ook op zijn werk in Genève is hij niet teruggekeerd. De politie tast volledig in het duister over de plotselinge verdwijning.

Volgens zijn oom is het onmogelijk dat hij zijn levenswerk zomaar zou onderbreken. Bij El Bulli achten ze het onwaarschijnlijk dat Henry van één van de rotsen bij het restaurant is gevallen. Mede omdat het terras bomvol zat die avond.

Interpol heeft Henry op de internationale lijst van vermiste personen geplaatst. Het is overigens niet de eerste keer dat Henry spoorloos is verdwenen. Vroeger verdween hij ook al eens, om later weer op te duiken.

Reageer op dit artikel