nieuws

Na Beluga ook Barsserie Appart weg bij Preuvenemint

Restaurant

Na restaurant Beluga heeft ook de vooruitstrevende Barsserie Appart in Maatstricht het culinaire festival Preuvenemint de rug toegekeerd. De brasserie vindt de organisatie van het festijn te conservatief en stelt zelfs dat als het zo doorgaat er binnen vijf jaar geen Preuvenemint meer is.

Na Beluga ook Barsserie Appart weg bij Preuvenemint

Rob Dresen van Barsserie Appart kwam in conflict met de organisatie over het wel of niet mogen draaien van muziek. ‘Eerst mocht het niet, toen weer wel. Maar dan alleen met zo’n begrenzer op onze installatie. Daarbij kwam ere een discussie over het verplaatsen van onze tent. Bijna niks kon of mocht’, aldus Dresen in De Telegraaf.

Voor Dresen hield het daarmee op. ‘Dit is absoluut frustrerend. De organisatie van het Preuvenemint is te behouden met alles. Noem het conservatief. Als zij zo doorgaan heb je binnen een jaar of vijf geen Preuvenemint meer’.

Eerder liet Hans van Wolde van Beluga al weten te stoppen met Preuvenemint. Ook Van Wolde vindt de organisatie te conservatief en wijst op het feit dat de gast van tegenwoordig andere wensen heeft. Zelf is Van Wolde recent de Beluga Beach Club gestart in Maastricht. Het gaat om een tijdelijk project tot eind september.

De organisatie van het Preuvenemint laat bij monde van Ben de Bruijn in De Telegraaf weten de teleurstelling van Barsserie Appart en Beluga te respecteren en de organisatie niet conservatief te vinden.

Reageer op dit artikel