nieuws

Na goud ook zilver voor kookteam

Restaurant

Het Koksgilde Nationaal Team heeft tijdens de Culinaire Olympische Spelen in Erfurt zilver behaald in de categorie Warme Keuken. De zilveren plak volgt op de gouden medaille in de koude klasse enkele dagen eerder.

Na goud ook zilver voor kookteam

De zilveren medaille werd dinsdag 21 oktober gehaald in de categorie Warme Keuken. De opdracht hierbij bestond uit het bereiden van een driegangenmenu voor 100 personen.

Chef d’Equipe Bert van Manen zegt erg tevreden te zijn over de medailles. ‘Zeker als je weet dat sommige landenteams een heel jaar samen kunnen trainen. Ik heb nu 8 jaar het team geleid en dit is wel de kroon op mijn werk. Goud voor koud en zilver voor warm’.

Van Manen vervolgt: ‘Velen weten niet hoeveel inspanning hiervoor geleverd moet worden door de teamleden. Er gaat heel veel vrije tijd, oefening, creativiteit en denkwerk in zitten. Maar voor deze medailles doen we het’.

Het succesvolle Koksgilde Nationaal Team bestaat uit Ron Merks (Sodexo), Waldrik Kremer (W&G Groep Hollands Wildhuis), Marco Poldervaart (De Gastronoom), Henri Brouwers (Restaurant Mirabel), Wim Klerks (Restaurant Les Jumeaux), Guido Panjer (Friesland College), Jurgen Koens (Maison van den Boer) en Tom van Woerkum (Sofitel Cocagne).

In Erfurt was nog meer Nederlands succes te melden. Het Culinair Team Amsterdam won er nog een bronse medaille. Het Regionaal Team Amsterdam behaalde de plak in de koude klasse.

Teamcaptain Martin Hoppers zegt trots te zijn op ‘zijn’ mannen. ‘Zeker als je weet dat sommige regionale teams een heel jaar samen kunnen trainen en vrij worden gesteld van andere verplichtingen, is het des temeer een prestatie van formaat’.

De Culinairy Olympics in Erfurt werden gehouden van 18 tot en met 22 oktober en georganiseerd door de World Association of Chefs Societies. De wedstrijd wordt gezien als belangrijkste internationale wedstrijd voor landenteams.

Reageer op dit artikel