nieuws

Naamruzie restaurants uitgevochten

Restaurant

Restaurant Kasteel Nienoord heeft de strijd om de naamgeving met het restaurant Pannenkoekenkasteel Nienoord in Leek gewonnen. Het pannenkoekenrestaurant verandert in opdracht van de rechter haar naam in Pannenkoekenburcht Nienoord.

Naamruzie restaurants uitgevochten

De ruzie tussen beide restaurants liep zo hoog op dat deze voor de rechter moest worden uitgevochten.

Het Restaurant Kasteel Nienoord, dat gastronomisch hoog staat aangeschreven, had last van de naamsverwarring met het Pannenkoekenkasteel. Het woord ‘kasteel’ was de boosdoener. Volgens de uitbaters leidde de naam tot verwarring. Zo kregen zij met regelmaat jonge gezinnen aan de deur om een pannenkoekje te eten.

Mede-eigenaar Herman Bruinewoud van het pannenkoekenrestaurant gaat niet in beroep tegen de uitspraak van de rechter.

Reageer op dit artikel