nieuws

‘Nederland heeft maar twee bio-restaurants

Restaurant

In Nederland zijn maar twee restaurants die met recht het credo ‘bio-restaurant’ mogen voeren. Dat meldt de pers na onderzoek met ‘de bio-politie’.

‘Nederland heeft maar twee bio-restaurants

De term ‘bio-restaurant’ is niet wettelijk beschermd. Ieder restaurant kan zeggen dat het groen en biologisch is, maar het artikel suggereert dat er wildgroei ontstaat omdat er geen wetgeving over is.

Stichting Proeftuinen zette een aantal jaar geleden een certificeringprogramma op voor de gastronomie. Er werden criteria opgesteld die ‘bio-politie’ SKAL later overnam. De bio-politie voert ook controle uit op biologische landbouwproducten en voedingsmiddelen. Daarvoor bestaan al wettelijke voorschriften.

Volgens SKAL voldoen in Nederland op dit moment slechts twee restaurants aan de ‘bio’ eis, zo meldt de Pers. Het Haarlemse Vlam in de Pan kreeg in augustus het ‘zestig procent’ keurmerk, en restaurant Imme in Tilburg kreeg onlangs het ‘tachtig procent’ keurmerk.

Een zoektocht op google levert veel restaurants op die zich ‘biologisch’ noemen, maar niet voldoen aan de SKAL-regels.

Reageer op dit artikel