nieuws

Nederland niet op horeca-erepodium World Skills

Restaurant

De Nederlandse kok Raymond Plat en gastvrouw Kimberly Thorne hebben het podium niet gehaald op de World Skills. Deze wedstrijden voor jonge talenten vonden plaats van 4 tot en met 8 oktober in Londen. Ze werden respectievelijk 20ste en 31ste.

Nederland niet op horeca-erepodium World Skills

De 21-jarige Kimberly Thorne vertegenwoordigde Nederland bij het onderdeel restaurantservice. Ze werd twintigste. Goud ging naar de Zwitserse Sabrina Anita Keller. Zilver was er voor de Australische Kate Crocker en de Finse Maria Suihkonen kreeg brons.

Thorne werkt bij Ciel Bleu** van Onne Kokmeijer, een van de restaurants van het Okura hotel in Amsterdam. Daarvoor deed ze ervaring op bij restaurant Ivy in Rotterdam van Francois Geurds.

De eveneens 21-jarige Raymond Plat uit Steenwijkerwold vertegenwoordigde Nederland in de categorie koken. Hij moest 30 kandidaten voor laten gaan en eindigde op de 31ste plek. Goud ging naar de Noorse Øyvind Bøe Dalelv en zilver was er voor de Britse Ben Murphy. De Australische Thomas Schäffer kreeg brons.

Plat werkt bij La Rive* in het Amstelhotel in Amsterdam onder leiding van Roger Rassin. Daarvoor deed hij ervaring op bij De Lindenhof* in Giethoorn.

Reageer op dit artikel