nieuws

Nederland op tweede wedstrijddag Bocuse D’Or

Restaurant

Marco Poldervaart, de Nederlandse deelnemer aan de Bocuse D’r Europa in Genève moet op de tweede wedstrijddag, op 8 juni 2010, koken. Dat heeft de wedstrijdorganisatie in Lyon bekend gemaakt.

Nederland op tweede wedstrijddag Bocuse D’Or

De Nederlandse ploeg is ingeloot in de poule bij Spanje, Noorwegen, Frankrijk, Rusland, België, Malta, Finland, Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Marco Poldervaart (eigenaar van De Gastronoom in Harlingen), moet als achtste deelnemer starten op 8 juni. Zijn begintijd is 9.10 uur. Om 14.40 uur moet hij zijn vlees- en visgerecht gereed hebben.

De wedstrijd om de Bocuse D’Or in Genève is een voorronde voor de mondiale strijd in januari 2011. Verspreid over twee wedstrijddagen doen twintig landen mee. De eerste wedstrijddag in Genève is op 7 juni 2010. Dan koken de teams uit Kroatië, Oostenrijk, Duitsland, Estland. Italië, Ijsland, Hongarije, Slowakije, Zwitserland en Zweden.

De beste twaalf landen kwalificeren zich voor de mondiale finale in Lyon, in 2011.

Reageer op dit artikel