nieuws

Nederland pakt internationale kaasprijs

Restaurant

Het harde geitenkaasje Grand Cru Bettine van de kaasmakerij Bettinehoeve in Etten Leur is tijdens een prestigieuze kaasvakbeurs in het Engelse Nantwich uit 2140 inzenders uit de hele wereld uitgeroepen tot de beste kaas. Dat heeft de Bettinehoeve dinsdag bevestigd.

Nederland pakt internationale kaasprijs

Bettinehoeve Kaasmakerij is in 22 jaar van een hobbybedrijf uitgegroeid tot een van de grootste geitenkaasmakerijen in West-Europa. Per jaar verwerkt het tien miljoen liter geitenmelk die geleverd wordt door 35 geitenhouders. Dat zegt woordvoerder Albert Roozendaal van de Bettinehoeve.

De voorbije dertig jaar ging het kampioenschap steeds naar een Britse producent. De Bettinehoeve produceert voornamelijk zachte geitenkaas van het type Goudse kaas. De harde kaas is een bijproduct dat tien maanden ambachtelijke rijping heeft ondergaan. Het bedrijf heeft op de Nantwich International Cheese Show in de categorie zachte geitenkaas twee keer eerder een gouden certificaat bemachtigd.

Reageer op dit artikel