nieuws

Nederland trekt wijninitiatief naar zich toe

Restaurant

Groot wijnland of niet, in Nederland wordt 6 oktober een groots opgezet wijnevenement gehouden waar bekende, internationale namen uit de sector spreken.

Nederland trekt wijninitiatief naar zich toe

Idee is om de zogeheten World Wine EXperience (WWEX) om de twee jaar te herhalen. Aanleiding voor het evenement is het 275-jarig bestaan van de grootste wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen uit Zoetermeer, met een wijnassortiment van 1200 wijnen.

Eregast is de Britse wijnautoriteit Michael Broadbent. Hij is een van de drie zogeheten Masters of Wine die op het evenement aanwezig zijn. Daarnaast komen er gerenommeerde wijnproducenten en ambassadeurs uit diverse wijnlanden.

Tijdens de WWEX worden verschillende seminars en masterclasses gehouden, onder anderen door Portgoeroe Richard Mayson, Miguel Torres jr van het gelijknamige Spaanse wijnhuis en de enige Nederlandse Master of Wine Frank Smulders.

Reageer op dit artikel