nieuws

Nederland voor derde keer kookkampioen

Restaurant

Nederland is maandag 21 november voor de derde keer Europees kampioen geworden op de Global Chefs Challenge in Boedapest. Guido Panjer en Tom Lamers wisten zeven andere kookteams uit onder meer Duitsland en Zwitserland te verslaan.

Nederland voor derde keer kookkampioen

Na Toine Smulders (Villa Copera, Tolkamer) en Wim Klerks (Les Jumeaux, Bennebroek) wist ook Guido Panjer de eerste plaats te behalen tijdens de tweejaarlijkse wedstrijd in Boedapest. Panjer en Lamers gaan in mei 2012 naar Seoul (Zuid-Korea) om daar Nederland te vertegenwoordigen op het WK.

‘Nederland heeft gewonnen met een verschil van 200 punten,’ laat Wynand Vogel aan MissetHoreca weten. ‘Het team was heel goed voorbereid en goed getraind.’ De opdracht was het maken van een driegangenmenu voor acht personen in 2,5 uur tijd. Het voorgerecht bevatte Japans rundvlees, het hoofdgerecht heilbot en het dessert aardbeien.

Bommelding

‘Drie minuten nadat Nederland klaar was, moest iedereen opeens het pand verlaten vanwege een bommelding. Dat was nog even spannend,’ zo zegt Vogel die net terug is uit Boedapest. ‘De cijfers hadden we net binnen. Gelukkig is er niets gebeurd en bleek het loos alarm. De teams die daarna nog aan de slag moesten, hebben er geen hinder van ondervonden.’

Reageer op dit artikel