nieuws

Nederlander Leo Elenbaas geeft Noma-chefs grill-les

Restaurant

Leo Elenbaas, chef en eigenaar van Restaurant Pure Passie uit ’s-Gravenzande, is maandag bij Noma – het beste restaurant ter wereld in Kopenhagen – geweest om de chefs daar les te geven.

Nederlander Leo Elenbaas geeft Noma-chefs grill-les

De demonstratie vond plaats op verzoek van de keukenbrigade van Noma en draaide om een keramische houtskoolgrill annex oven, de Big Green Egg.

Leonard Elenbaas werkt al langere tijd met deze grill en wilde wel naar Noma komen om hem te demonstreren. De kooksessie duurde vijf uur en de chefs werkten met vlees, vis, groenten, brood en schaal- en schelpdieren.

Berenvlees

Volgens chef Elenbaas was ‘de knaller van de dag langzaam gegaard berenvlees, (zie foto) een gedeelte rug en een gedeelte van de schouder. Iedereen vond dit zo’n bijzondere smaak. Het vlees is prachtig donker rood, met een hele zoete nasmaak die erg lang plezierig in je mond blijft hangen.’

Vers geplukt mos

Elenbaas gaarde ook bananen in de schil. ‘Een half uurtje op 150 graden. Je krijgt een prachtige smaak van warme puree van banaan.’ De Nederlandse chef rookte met vers geplukt mos, maar ook met hooi, met de kroontjes van hazelnoten en met stukken hout van de jeneverboom.Klik hier voor meer foto’s van Leo Elenbaas in Kopenhagen.

Reageer op dit artikel