nieuws

Nederlanders geven weinig fooi

Restaurant

Nederlanders zijn niet royaal met het geven van fooien in de horeca. Slechts 32 procent van onze landgenoten vindt dat de jongens en meisjes in de bediening een extraatje verdienen, mits ze hun werk goed doen. Dat blijkt uit een enquête gehouden onder 800 bezoekers van OverGeld.nl.

Nederlanders geven weinig fooi

Dat blijkt uit een enquête gehouden onder 800 bezoekers van OverGeld.nl.

Bijna de helft van de ondervraagde bezoekers van OverGeld.nl, 46 procent, vindt de prijzen in de horeca te hoog en geeft daarom geen fooi. Zo bericht de Telegraaf. Veel mensen blijken overigens niet bekend met het feit dat horecamedewerkers soms minder loon verdienen dan waar ze recht op hebben, en dat ze dit geacht worden te compenseren met fooien.

Het onderzoek laat zien dat deze meerderheid wanneer de prijzen omlaag zouden gaan, wel bereid zijn fooi te geven. Het restant van de geënquêteerden, 22 procent zegt nooit fooi te geven, ongeacht prijzen of het wel of niet krijgen van goede service.

Enveloppe toiletpaier

Ons gedrag beperkt zich niet alleen tot de horeca. Nederlanders die een cruise maken, staan in die branche eveneens bekend als echte krentenkakkers. Zo trof een kelner na aankomst in de haven ooit velletjes toiletpapier in zijn fooienenvelop aan, afkomstig van een Nederlands stel.

Reageer op dit artikel