Nederlanders op stage bij Bocuse

Nederlanders op stage bij Bocuse

Ferry van Houten, patron-cuisinier van restaurant Het Bosch in Amsterdam, freelance chef-kok en culinair journalist Alain Caron en Erik Muller van Pasteuning Wijn liepen deze week stage in de keuken van Paul Bocuse.

De drie brengen eind deze maand een ode aan de Franse grootmeester door op 22 en 23 november een speciaal Bocusemenu te serveren in Het Bosch.

In dat menu zitten uitsluitend gerechten die volledig volgens de stijl en filosofie van Bocuse gemaakt zijn. Ze lichtten de Franse topchef in, die de actie toestond op voorwaarde dat de drie bij hem stage kwamen lopen om de kneepjes goed onder de knie te krijgen.

‘We werden meteen super ontvangen’, laat Caron weten. ‘Chef Christian Muller heeft ons de hele ochtend begeleid en alle gerechten doorgenomen. Wat een geweldige kick en ervaring.’

‘Ze vinden het zo leuk dat er eind november een chef naar Amsterdam komt om ons te assisteren. En we krijgen ook nog serviesgoed mee.’