nieuws

Nederlanderse restauranthouder onzeker in Haifa

Restaurant

De Nederlandse horecaman Ronen Ginsberg in de Israëlische stad Haifa verkeert in grote onzekerheid. Bommen van Hezbollah zorgen voor enorme twijfel in zijn zaak. Bij de eerste sirenes vluchten gasten zijn restaurant uit.

Nederlanderse restauranthouder onzeker in Haifa

Restaurant Ha-Bank in Haifa vertelt het verhaal van zoveel ondernemers in een stad in angst. ‘De ellende begon elf dagen geleden’, begint de 33-jarige Ginsberg zijn verhaal in De Gelderlander. ‘We zaten stampvol. Ineens hoorden we buiten een paar doffe dreunen. Er klonken sirenes en ik zag overval gasten hun mobieltje pakken. Ineens wist iedereen dat er raketten vielen. In een paar minuten was alles leeg. Gisteren wat het om de paar uur raak en nu begint het weer.’

Ha-Bank is door de beschietingen een week dicht geweest. Ginsberg stuurde de serveersters en de kok naar huis. Inmiddels is het restaurant weer open. ‘Om een boodschap af te geven’, zegt Ginsberg, die beseft dat deze onzekerheid nog wel een tijdje kan aanhouden nu Israël en Hezbollah lijnrecht tegenover elkaar staan.

Reageer op dit artikel