nieuws

Nederlandse kok wint Prix Taittinger

Restaurant

De internationale kookwedstrijd Prix Taittinger is voor de tweede maal in het 40-jarig bestaan gewonnen door een Nederlander. Charly de Wijs was in Parijs zijn internationale opponenten te sterk af. Niet gek voor een kok die binnenkort overstapt naar een gerenommeerd restaurant.

Nederlandse kok wint Prix Taittinger

‘Dit is een bekroning voor zeventien jaar keihard knokken tijdens al die kookwedstrijden. Een van de juryleden had het zelfs over de culinaire Nobelprijs’, aldus winnaar souschef De Wijs in De Telegraaf.

Overstap
De 38-jarige Charly de Wijs werk ruim zeven jaar in restaurant De Kastanjehof in Lage Vuursche. Begin volgend jaar maakt hij de overstap naar restaurant De Hoefslag (M-L46GM15) in Bosch en Duin. Daar gaat hij aan de slag in de brasserie van het gerenommeerde bedrijf.

Stimuleren
De Wijs is de tweede Nederlander die de Prix Culinaire International Pierre Taittinger wint. Jaren geleden won Hadi Djajapermana de prijs. Djajapermana stimuleert De Wijs, tijdens zijn opleiding in Schiphol Hilton, om mee te doen aan kookwedstrijden.

Champagne
De wedstrijd is 33 maal gewonnen door een Fransman. Dit jaar namen er koks deel uit België, Japan, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg en Italië. De opdracht bij de wedstrijd was een tarbot te bereiden, gevuld met kreeft en overgoten met een saus. Verder moesten er twee sauzen worden gemaakt waarbij één bereid met Champagne Taittinger.

Zie ook:
Drankenconcern trekt bod op Taittinger in (30-06-2006)

Nederlandse chef wint Prix Taittinger

Reageer op dit artikel