nieuws

‘Nederlandse licht Vlaamse horeca op

Restaurant

Een Nederlandse vrouw heeft afgelopen week geprobeerd tientallen Vlaamse horecagelegenheden op te lichten. Belangenorganisatie Horeca Vlaanderen waarschuwde dinsdag voor de praktijken van de vrouw.

‘Nederlandse licht Vlaamse horeca op

De dame verstuurde tientallen restaurants een brief met daarin het verzoek de kosten van de stomerij, in totaal 19,45 euro, te vergoeden.

Stomerijkosten vergoeden

Haar man zou bij de eetgelegenheid hebben gegeten toen er bij het afruimen door de ober jus op de kleding van de man werd gemorst. Het restaurant zou de stomerijkosten betalen, aldus de vrouw in de brief. De briefopstelster voegde ook de bon van de stomerij toe. Maar de stomerij meldde, volgens Horeca Vlaanderen, dat recent een hele stapel bonnen is gestolen. De belangenorganisatie raadt dan ook horecazaken aan naar de politie te stappen.

De waarschuwing komt te laat voor meerdere restaurants in Brugge, Leuven, Antwerpen en Hasselt, die alleen eenzelfde brief kregen. Zij hebben al betaald. Het is niet bekend of de dame ook in Nederland actief is. De nota wordt gestuurd onder naam van Johanna Bos namens KBC.

Reageer op dit artikel