nieuws

Nederlandse mossel met MSC-keurmerk

Restaurant

De Nederlandse mosselkwekers van de Producentenorganisatie voor de Nederlandse Mosselcultuur (PO Mosselcultuur) hebben het MSC-certificaat behaald. Nu mogen de mosselen het internationaal erkende blauwe MSC-keurmerk voor duurzame visserij dragen.

Nederlandse mossel met MSC-keurmerk

Al sinds de jaren ’90 houdt de mosselsector zich bezig met verduurzaming en het in balans brengen van de visserij met de natuur, meldt MSC. Dat gebeurt zowel in de Waddenzee als in de Zeeuwse Delta.

Subsidie

De PO Mosselcultuur was in 2009 een van de eerste organisaties van schelpdierkwekers die voor de certificering gebruik maakte van een subsidie van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie.

Hard gewerkt

‘We hebben in de afgelopen jaren hard gewerkt aan de verduurzaming die van ons gevraagd werd en we zijn een succesvolle samenwerking met natuurorganisaties en de overheid aangegaan’, stelt Hans van Geesbergen van PO Mosselcultuur. ‘De certificering is voor ons van enorm belang voor de markt, want de vraag van retailers en consumenten naar duurzame producten blijft groeien.’

Meer nieuws over mosselen:

Reageer op dit artikel