nieuws

Nederlandse topkoks koken in Zuid-Afrika

Restaurant

Nederlandse topkoks, samen goed voor maar liefst tien Michelinsterren, gaan hun kookkunsten vertonen in Zuid-Afrika, het land dat momenteel volledig in het teken staat van het WK voetbal.

Nederlandse topkoks koken in Zuid-Afrika

Vanaf donderdag gaan koks als Hans van Wolde, Onno Kokmeijer, Ron Blaauw en Mario Ridder in de Culibus koken voor Zuid-Afrikaanse kinderen die wel een extraatje verdiend hebben of voor kinderen wier ouders zijn overleden aan aids.

De Culibus komt donderdag 17 juni aan in het Zuid-Afrikaanse Durban en maakt vervolgens een culinaire reis door het land van het WK-voetbal.

Chef-koks

De chef-koks die afreizen naar Zuid-Afrika zijn Hans van Wolde van Beluga** in Maastricht, Onno Kokmeijer van Ciel Bleu** in Amsterdam, Ron Blaauw van Ron Blaauw Restaurant** in Ouderkerk aan de Amstel, Mario Ridder van De Zwethheul** in Schipluiden, Henk Savelberg van Restaurant Savelberg* in Voorburg, Jef Schuur van Verwennerij bij Jef* in Den Hoorn op Texel.

Stichting Culibus

Namens Jeunes Restaurateurs d’Europe en Stichting Culibus reizen Patrick van Zuiden van restaurant Savarin in Rijswijk en Eugėne van Angelbeek van De Jonge Dikkert in Amstelveen mee.

Missethoreca.nl volgt de Culibus de komende weken op haar reis door Zuid-Afrika en doet regelmatig verslag van deze unieke, culinaire toer. Op 24 juni is de bus bijvoorbeeld in Kaapstad om daar typisch Zuid-Afrikaanse gerechten te maken voor de gasten van de KNVB.

Een dag later wordt gekookt voor het Village of Hope weeshuis. Hier wonen kinderen van wie beide ouders zijn gestorven aan aids. Ook wordt er tijdens de reis gekookt voor kinderen van Stars in their Eyes, een Nederlands project dat voetbal inzet om sociale veranderingen te realiseren in Zuid-Afrika.

Reageer op dit artikel