nieuws

Nederlandse wijnen in de prijzen

Restaurant

Drie Nederlandse wijnen hebben een gouden medaille gewonnen in Duitsland. Dat maakte een van de winnaars, Marius van Stokkom van Wyngaard De Linie, donderdag bekend. De prijzen zijn toegekend door de Berlinaler Wein Trophy.

Nederlandse wijnen in de prijzen

Van Stokkom uit Made viel in de prijzen met zijn extra droge witte wijn De Linie (2007). Rudolf en Yvon Jonker uit Venhuizen van Wijngaard Westfriesland De Swanenplaats werden bekroond voor hun droge witte wijn Auxerrois (2007) en Frederik Verhoeven uit Groesbeek van Wijnhoeve de Colonjes kreeg goud voor zijn droge witte wijn Cabernet Blanc 2007.

‘Het is nog nooit gebeurd dat een Nederlandse wijn een medaille heeft gewonnen’, aldus een trotse Van Stokkom. ‘Het is heel bijzonder, dit maak je misschien maar ‘e’en keer in je leven mee.’

De winnaars hebben nog geen officieel bericht gekregen van de Berliner Wein Trophy, maar op internet zijn nu de namen bekendgemaakt. Van Stokkom, nuchter: ‘Zo gaat dat tegenwoordig’.

Reageer op dit artikel