nieuws

Nederlandse wijnmaker valt in de prijzen in Monaco

Restaurant

De rode wijn Bonjardim van de Nederlandse wijnmakers Huub en Wil Lenders heeft tijdens een internationaal wijnfestival in Monaco zilver gewonnen. De wijn werd uitgeroepen tot beste rode Portugese wijn.

Nederlandse wijnmaker valt in de prijzen in Monaco

De wijn is afkomstig uit Nesperal in het midden van Portugal. De Bonjardim Reserva 2006 behaalde zilver en was daarmee de beste rode Portugese wijn op ‘Femmes et Vins du Monde Concours International’ 2009 te Monaco.

Het landgoed Albergue do Bonjardim, gelegen in midden Portugal, waar de rode wijn wordt geproduceerd, is sinds twintig jaar in het bezit van de familie Lenders.

Wijngoed

De druivensoorten zijn Touriga Nacional (50%) en Tinta Roriz (40%) en Merlot (5%) en Syrah (5%). Het kleine wijngoed van slechts 3,2 hectare is gelegen op een hoogplateau op 350 meter. Het microklimaat en de authentieke wijnbereiding met natuurlijke gisten

De Albergue de Bonjardim is nog op zoek naar vertegenwoordiging in Nederland, Duitsland en België.

Reageer op dit artikel