De goud- en koperkleurige bar, waaraan vier krukken bekleed met geitenleer staan, is uitgerust met een ingenieus systeem. De wijnkaart wordt als keuzemenu op de bar geprojecteerd, en met lasertechnologie wordt vervolgens afgelezen welke keuze de gast maakt.
Het menu is opgebouwd als stappenplan: eerst kiest de gast of hij per glas, fles of decanteerkaraf wil bestellen, daarna kan hij kiezen uit wit, rood, rosé of bubbels, en vervolgens kan land, druif, huis en jaartal worden gekozen om tot een definitieve keus te komen.
Als éénmaal een wijn is gekozen, projecteert de computer achtergrondinformatie over de betreffende wijn op de bar.
Comback
De sommelier kan zelf de menu’s en informatie wijzigen, en bijvoorbeeld voor bijzondere gelegenheden het menu aanpassen, schrijft trendwebsite Springwise.com.
Adour is eind januari open gegaan, en wordt gezien als de ‘comeback’ van de Franse topchef in de Amerikaanse stad. Ducasse behaalt grote successen wereldwijd, maar in New York leek het nooit te lukken. Zijn eerdere project in het New Yorkse Essex House mislukte eerder faliekant.