nieuws

Nice to Meat lijft ‘slager Piet’ in

Restaurant

Vleesleverancier voor de horeca Nice to Meat neemt ‘superslager’ Piet van den Berg uit Zoetermeer over. Hiermee combineert Nice to Meat haar expertise met de persoonlijke aanpak van Piet van den Berg. De overname betekent wel dat de Zoetermeerse slagerij zal verdwijnen.

Nice to Meat lijft ‘slager Piet’ in

Op 1 januari 2008 sluit de slagerswinkel in Zoetermeer. Alle horecaslagers van Piet van den Berg worden overgeplaatst naar de Amsterdamse slagerij van Nice to Meat, waar ook de vleesgroothandel zal worden gevestigd.

Nice to Meat is in de horeca vooral bekend door de import van Wagyu-rundvlees ‘Kobe style’, waar ze in Europa de enige importeur van is. Verder levert de Amsterdamse vleeshandel een breed assortiment aan een groot aantal horecazaken. Aan het top-assortiment wordt nu het Nederlandse uiterwaarden rundvlees van Piet van den Berg toegevoegd.

Door de persoonlijke aanpak van de Zoetermeerse slager -en de kwalitiet van zijn vlees- is hij bekend bij veel top-restaurateurs, die hun vlees ‘bij slager Piet’ halen. Ook topkok Herman den Blijker is zeer te spreken over het vlees van Piet: ‘Het is een vakman met grote passie’.

Samen hebben de twee bedrijven zo’n 150 jaar slagerskennis in huis, Nice to Meat startte ruim 100 jaar geleden in Amsterdam, Piet van den Berg nam in de jaren ’60 de slagerij van zijn vader over.

Reageer op dit artikel