nieuws

Nieuw Aziatisch horecaconcept Five

Restaurant

Het voormalige Happy Farmer in Vlaardingen is omgevormd tot Five. Een Aziatisch restaurantconcept waarbij het Chinese geluksgetal Five centraal staat. Five is eigendom van dezelfde ondernemers als Umami in Utrecht en HanTing Cuisine in Den Haag.

Nieuw Aziatisch horecaconcept Five

Achter het nieuwe concept zitten de ondernemers Han Ji en Leon Zheng. De eigenaren hebben hun klassieke Vietnamees-Chinese restaurant the Happy Farmer in Vlaardingen volledig gerestyled.

De uitgebreide kaart is teruggebracht naar een vijftal bijzondere kookstijlen waaronder Asian bites, sushi, oriëntaalse gerechten, french touch en zoetigheden. Onder elke stijl vallen diverse soorten gerechten die hun oorsprong vinden in de Chinese, Japanse, Thaise, Indonesische en Vietnamese keuken.

Shared Dining

Door de diversiteit aan gerechten staat bij Five het concept ‘shared dining’ centaal zodat alle smaken gedeeld kunnen worden met tafelgenoten. Hoewel de chef nog steeds authentieke bereidingen maakt zoals Tja Siew, Peking eend en Kon Bao Kai staan ook nieuwe gerechten waaronder Maki Rolls, Sashimi en Coquilles op de kaart.

De kaart van Five bevat allerlei losse gerechten, waarbij men voor een diner uit moet gaan van vijf gerechten voor een voldaan gevoel. Voor 21,50 euro kunnen gasten genieten van een ‘Five Choices menu’, waarbij vijf gerechten uit verschillende bereidingen gekozen kunnen worden.

Reageer op dit artikel