nieuws

Nieuw boek ‘kaaskeizerin’ Betty Koster

Restaurant

De Nederlandse kaasspecialist Betty Koster lanceert op 30 mei haar nieuwe boek ‘Het lieve leven van de familie kaas.’ Verschillende topkoks waaronder Lucas Rive en Onno Kokmeijer en sommeliers als Thérèse Boer en Peter Bruins hebben meegewerkt.

Nieuw boek ‘kaaskeizerin’ Betty Koster

‘Niet alleen een heerlijk leesboek, maar ook een kookboek en wijngids tegelijk’, zo omschrijft de uitgever Insider media in haar persbericht het nieuwe boek van Betty Koster.

Kaasmakers

De eigenaresse van twee kaasdelicatessenzaken (L’Amuse in Santpoort en Amsterdam), wordt betiteld als ‘Neêrlands kaaskeizerin’. Ze gaat in haar nieuwe boek op zoek naar de verhalen achter kaas. ,Naar de makers ervan, hun dromen en daden.’

Onno Kokmeijer

Samen met culinair journalist Jurriaan Geldermans en fotograaf Peter Schat heeft Koster het boek gemaakt. In totaal komen er 20 kazen voorbij. Chefs als Jean Beddington, Onno Kokmeijer, Angélique Schmeinck en Lucas Rive hebben gerechten met deze kazen gemaakt. Vinologen als Thérèse Boer, Ronald Opten, Peter Bruins en Peter Klosse zochten er wijnen, sherry’s en bieren bij.

‘Het lieve leven van de familie kaas’ is uitgebracht door Insider Media onder isbn 9789490142056 en kost €22,50. Klik hier om het boek te bestellen via Boox.nl.

Reageer op dit artikel