nieuws

Nieuw boek van Peter Klosse

Restaurant

Peter Klosse presenteert 24 november zijn nieuwe boek Chef en de Wijn. Het is het twaalfde boek van de eigenaar van Hotel Gastronomique De Echoput in Hoog Soeren en gaat over wijn-spijscombinaties in restaurants in Nederland en Vlaanderen.

Nieuw boek van Peter Klosse

In Chef en de Wijn beschrijft Klosse de wijn-spijscombinaties van 26 restaurants. Het gaat om toprestaurants, maar ook over laagdrempelige eetgelegenheden.

Elk van de restaurants kreeg de opdracht om twee gerechten te presenteren bij twee wijnen die ze in veel gevallen niet kenden. In het totaal worden er in het boek 52 combinaties uitvoerig beschreven.

Wat betreft de wijnen is er eerst een selectie gemaakt van vier druivenrassen; de Cabernet Sauvignon, de Pinot Noir, de Chardonnay en de Riesling. Van elke druif staan minstens twaalf wijnen beschreven in het boek.

Chef en de Wijn maakt op deze manier duidelijk dat de wijnmaker en de vinificatiemethode een grote invloed hebben op de smaak van de wijn, zo laat Klosse weten. De invloed van het druivenras is volgens Klosse minder groot dan veel mensen denken. Klosse legt dat op zijn eigen manier uit.

Het nieuwe boek, dat op 24 november wordt gepresenteerd, is het twaalfde boek van Klosse. In Chef en de Wijn wordt de fotografie verzorgd door de bekende food-fotograaf Jan Bartelsman.

Reageer op dit artikel