nieuws

Nieuw concept, tijdstip en naam voor European Fine Food Fair

Restaurant

De European Fine Food Fair (EFFF) vindt in 2012 niet meer gelijktijdig in januari met de BBB in Maastricht plaats maar pas in oktober 2012. De gastronomische beurs krijgt een nieuw concept en waarschijnlijk ook een nieuwe naam. Dat heeft MECC Maastricht op 29 augustus bekend gemaakt.

Nieuw concept, tijdstip en naam voor European Fine Food Fair

Beursorganisator MECC in Maastricht heeft besloten om de EFFF los te koppelen van de BBB die van 30 januari tot en met 2 februari 2012 plaatsvindt.

Wine Professional

Een perswoordvoerder laat weten dat uit marktonderzoek en een grondige evaluatie met betrokkenen naar voren is gekomen dat het beursconcept van de EFFF op zijn retour was en nieuw leven moet worden ingeblazen. Ook het feit dat de beurs te snel na de Wine Professional plaatsvond, heeft meegespeeld. ‘Het lijkt ons beter om op twee verschillende momenten in het jaar voor dezelfde kleine niche van de markt een beurs te organiseren’, laat de MECC-woordvoerder weten. Hoogstwaarschijnlijk krijgt de beurs een andere naam.

Wine & Food Association

Naast een nieuw tijdstip, in oktober 2012, zal de beurs een facelift krijgen. Verder gaat The Wine & Food Association meewerken om een ‘hoogwaardige en toonaangevende ‘fine food’ beurs professionals neer te zetten’, zo meldt Jan van Lissum van The Wine and Food Association in het persbericht.

Verder werkt het MECC per 1 september nauw samen met het Horecava-team van Amsterdam Rai. Beursmanager Joke van de Wijngaart krijgt een regierol in de herontwikkeling van de EFFF en de BBB. De BBB krijgt eveneens een nieuwe impuls. ‘Inspiratie en innovatie moet een prominentere plek krijgen’, laat Van de Wijngaart in het persbericht weten.

Impuls

In 2001 zijn de EFFF en de BBB ookal eens losgekoppeld. Maar na een jaar werden de beurzen weer samengevoegd. ‘Nu is de situatie anders en toen is er niks aan de formule van beide beurzen veranderd’, reageert de woordvoerder van het MECC. Hij voorziet dat het alleen verder gaan van de BBB positief zal uitpakken. ‘Het zal eerder een impuls dan een aderlating zijn.’

Reageer op dit artikel