nieuws

Nieuw gilde voor kookstudio’s

Restaurant

Er is een nieuwe branchevereniging voor kookstudio’s opgericht. Kookstudio Gilde zag maandag 9 januari tijdens de eerste beursdag van Horecava 2012 het levenslicht.

Nieuw gilde voor kookstudio’s

Hans Steenbergen verrichtte de aftrap en Robert Boon van Koken bij de Molen in Laren nam als kersverse voorzitter van het gilde de eerste ledenoorkonde in ontvangst.

Staand op een stoel sprak Hans Steenbergen het bestuur van het Kookstudio Gilde en de beursbezoekers toe. ‘Ik omarm dit initiatief. De groep consumenten en bedrijven die een kookworkshop willen volgen, groeit beslist. Dus het Kookstudio Gilde is helemaal on spot.’

Kwaliteitskeurmerk

Het Kookstudio Gilde gaat zich sterk maken om het groeiende aanbod aan kookworkshops transparanter te maken. Kookstudio’s die door het Gilde erkend worden, dragen een kwaliteitskeurmerk.

Daarnaast is het gilde een platform, een stimulans om samen te werken en kennis op te doen bij activiteiten, om ook op díe manier de branche naar een hoger plan te tillen, aldus de oprichters in een persverklaring.

Robert Boon: ‘Het is nodig om het kaf van het koren te scheiden en om oneerlijke concurrentie de das om te doen. Leden van het Kookstudio Gilde staan voor kwaliteit van producten en letten op duurzaamheid.’

Reageer op dit artikel