nieuws

Nieuw interieur voor Dorset Mansion House

Restaurant

Dorset Mansion House in Borne gaat op de schop. De eigenaren Willem en Kitty Dankers gebruiken de zomervakantie om het interieur van het sterrestaurant compleet te veranderen. ‘Het wordt allemaal een stuk meer eigentijds’.

Nieuw interieur voor Dorset Mansion House

Dat laat topkok Willem Dankers van Dorset Mansion House weten. ‘We gaan van semi klassiek naar meer eigentijds. Het interieur wordt warm, behaaglijk en krijgt meer rechte lijnen. We willen continue prikkelen, vandaar een nieuwe lay-out’.

Momenteel wordt de gehele zaak door twaalf man gestipt om vanaf volgende week te beginnen aan de inrichting. De zaak krijgt een nieuwe vloer, nieuwe verlichting, nieuw meubilair, nieuwe kleuren en nieuwe gordijnen. Op 20 augustus hoopt het vernieuwde Dorset Mansion House de deuren weer te openen.

Marcel Wolterinck

Dankert heeft voor de verbouwing een binnenhuisarchitect in handen genomen. ‘De vorige verbouwing acht jaar geleden heeft mijn vrouw Kitty verzorgd. Vanwege de ervaring en de frisse blik van buitenaf hebben we binnenhuisarchitect Marcel Wolterinck uit Laren betrokken bij onze plannen.’

Willem en Kitty Dankers hebben zelf de nodige inspiratie opgedaan in het buitenland alvorens aan de slag te gaan met Wolterinnck. ‘We zijn onder andere in Milaan en Parijs geweest. Hebben in Parijs een grote interieurbeurs bezocht en veel bijzondere restaurants bezocht.’

Up-to-date

Welk bedrag er bij de metamorfose is gemoeid, wil Dankers niet kwijt. Wel gaat het om een grote investering. ‘Met de vernieuwing van het interieur kunnen we jaren vooruit. De keuken hebben we al eerder up-to-date gemaakt, dus we zijn klaar voor de toekomst’.

Reageer op dit artikel