Nieuw kookboek van Erik van Loo

Nieuw kookboek van Erik van Loo

Erik van Loo van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam komt met een nieuw kookboek. Aanleiding voor het boek is de documentaire 'De Smaak van de Ziel', die eerder dit jaar verscheen.

Het kookboek is het logische vervolg van de film omdat er veel materiaal, zoals beelden en recepten, door de documentaire al gemaakt waren. Twee vliegen in één klap, laat Parkheuvel weten.

Naast documentaire foto’s bevat het 144 pagina’s tellende boek onder meer tien signatuurrecepten van Van Loo. Het gaat om recepten die in Parkheuvel worden geserveerd.

Daarnaast bevat het boek een aantal kleine eenvoudig te bereiden recepten Ook de jeugdherinneringen van Van Loo komen aan bod, een periode waarin de topkok het fundament voor zijn hedendaagse activiteiten en status legde.

Verder vertelt Van Loo in het nieuwe boek over zijn leveranciers en over zijn liefhebberij voor kunst. Het boek heeft onder andere als doel om de zoektocht naar de smaak van Van Loo als lezers te ervaren.