nieuws

Nieuw restaurant al na vier dagen beroofd

Restaurant

Een van de nieuwe blikvangers van de Almeerse horeca, restaurant BoatHouse, is gestart met tegenslag. Kort na de officiële opening is de grote eetgelegenheid aan de rand van het water gedupeerd door inbrekers. De inbraak is op video vastgelegd.

Nieuw restaurant al na vier dagen beroofd

Op maandag 19 februari in de vroege ochtend om 03.30 uur sloegen de inbrekers twee ramen in van restaurant BoatHouse. Vervolgens probeerden ze tevergeefs de kassa mee te nemen. Het restaurant spreekt van een aanzienlijke schade. De directie van de eetgelegenheid heeft een beloning van duizend euro in het vooruitzicht gesteld voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders.

Videobeelden

De gehele inbraak is op video vastgelegd. De beelden worden momenteel geanalyseerd. Op de beelden, waarvan Omroep Flevoland fragmenten heeft uitgezonden, is te zien dat twee verdachten het restaurant naderen en verlaten.

Geschokt

Directeur Jan Geesink zegt geschokt te zijn door de inbraak kort na de officiële opening. ‘Met veel energie hebben we gewerkt aan een mooi restaurant dat donderdag 16 februari feestelijk is geopend door burgemeester Jorritsma. En nu gebeurt dit. Wij voelen ons zwaar gedupeerd’, laat Geesink weten op de site van De Zuydwal, het moederbedrijf van BoatHouse.

Gewoon open

Ondanks de inbraak is het restaurant gewoon open. Restaurant BoatHouse is gevestigd aan de rand van de Noorderplassen en richt zich op feesten, eten, drinken en vergaderen.

Tip:

Bekijk het videoverslag met beelden van de inbrekers

Tip:

In de Misset Horeca van 2 maart 2007 vindt u een uitgebreide reportage van BoatHouse.

Reageer op dit artikel