nieuws

Nieuw streekproduct: het Vechtdalrund

Restaurant

Brandrode runderen die geboren en getogen zijn in het Overijsselse natuurgebied Vechtdal en behoren tot de kudde van veehouders René en Simone Jansen, mogen vanaf nu worden verkocht als Vechtdalrund. De veehouders en slagers willen zo een kwalitatief hoogstaand streekproduct bieden.

Nieuw streekproduct: het Vechtdalrund

Op maandag 16 juni is officieel het Vechtdalrund geïntroduceerd. Tijdens deze bijeenkomst vond de officiële ondertekening plaats van het convenant waarin de leefvoorwaarden voor de dieren zijn vastgelegd en de eisen waaraan het Vechtdalrund moet voldoen.

De maatregelen betreffen de hele keten van het produceren van de runderen en het opbouwen van de kuddes, tot het uiteindelijke eindproduct. Pas als overal aan de voorwaarden is voldaan, mag het vlees het keurmerk Vechtdal dragen.

Het Brandrode rund is een oer-Hollands ras en een vleesras bij uitstek. In samenwerking met de veehouders, de slachter, de vleesverwerker en Stichting Dianthus is het Vechtdalrund ontstaan. De Vechtdalrunderen lopen regelmatig buiten. De runderen groeien op in dezelfde streek als waar ze zijn geboren. De runderen ondervinden weinig stress, wat resulteert in een goede kwaliteit vlees.

Reageer op dit artikel