nieuws

Nieuw televisieprogramma Wouter Klootwijk zal chefs schokken

Restaurant

Journalist Wouter Klootwijk komt vanaf 6 januari 2010 met een nieuw televisieprogramma: ‘De wilde keuken’. ,,Chefs en culinair Nederland zullen geschokt zijn’’, belooft de televisiemaker op voorhand.

Nieuw televisieprogramma Wouter Klootwijk zal chefs schokken

Voor zijn nieuwe programma dat bij de publieke omroep RVU wordt uitgezonden, reist Klootwijk de wereld rond. Hoofdthema is wederom voeding en de productie ervan. Tijdens een lezing bij de Rooi Pannen in Tilburg op 12 oktober lichtte hij alvast een tipje van de sluier op. Hij vertelde over de film die hij heeft opgenomen in China. Thema is het maken van worst van natuurdarmen.

Ook laat hij zien hoe een Chinese gast de worst eet in een traditioneel Duits restaurant met braadworst en bier. De gast is zeker vijf minuten bezig om de worst van het darmenvel te ontdoen. Dat leidt tot hilarische beelden omdat de Chinees het product niet kent en niet weet hoe hij het moet eten.

Momenteel is Klootwijk nog te zien op televisie in herhalingen van het programma ‘Klootwijk aan Zee’. Centraal thema is vis (vangst) en de verwerking ervan. Het programma loopt al drie seizoenen op tv.

Op 10 juli dit jaar ontving de journalist de People and the sea-award voor dit programma van de Amsterdamse onderzoeksgroep MARE in samenwerking met het productschap Vis omdat hij aspecten van maritieme vraagstukken begrijpelijk heeft gemaakt voor een groot publiek.

Reageer op dit artikel