nieuws

Nieuw vergadercentrum voor Nijkerk

Restaurant

Mijndert Pon heeft deze week een nieuw vergadercentrum geopend in Nijkerk; Huis de Salentein. Pon is bekend van het familiebedrijf Pon dat Porsche, VW en Audi importeert. Pon is ook eigenaar van diverse Argentijnse wijnhuizen waaronder Bodegas Salentein.

Nieuw vergadercentrum voor Nijkerk

Het landgoed waarop Huis de Salentein staat is al sinds 1980 in bezig van Mijndert Pon. Het diende eerst als hoofdkantoor voor de Pon Holdings, maar werd te klein. Vorig jaar verhuisden de medewerkers naar Almere, waarna Pon besloot het kasteel te laten renoveren en omvormen tot luxe vergadercentrum.

‘Veel mensen gaan buitenshuis vergaderen en zitten dan in afschuwelijke hokjes, maar ontspanning is er niet bij. Dit soort ruimtes huur je af als je beslissingen wilt nemen, aldus architect Arno Twigt die de renovatie leidde.’

Vergaderen op niveau wordt er gecombineerd met wijnproeverijen en exclusieve evenementen. De exploitatie is in handen van Marianne Severein.

De zalen hebben elk hun eigen karakter en bieden ruimte aan groepen, variërend van 8 tot 40 personen. Verschillende kamers zijn bovendien onderling met elkaar te verbinden waardoor diverse combinaties van zalen gemaakt kunnen worden. Daarnaast is de locatie voorzien van een open keuken, geschikt voor proeverijen.

Wijnhuizen

Zakenman Mijndert Pon richtte na zijn vertrek bij Pon Holdings Bodegas Salentein op nadat hij een wijngaard in het prachtige Andes landschap van Mendoza, Argentinië kocht. Enkele jaren daarna volgde Bodegas Callia in de provincie San Juan. Inmiddels behoort Salentein Family of Wines tot de top tien van Argentijnse wijnhuizen.

Reageer op dit artikel