nieuws

Nieuw volledig biologisch fastfoodrestaurant

Restaurant

In Groningen opent binnenkort het eerste fastfoodrestaurant dat een volledig biologisch assortiment voert. ‘Biologisch voor de massa en fastfood zonder schuldgevoel’ omschrijft medeoprichter Leon Schuitemaker de formule Eat2be.

Nieuw volledig biologisch fastfoodrestaurant

Op 12 maart opent de eerste zaak aan de Oude Boteringsestraat in het centrum van Groningen.

‘Groningen is een pilot vestiging, daarna willen we zo snel mogelijk uitbreiden. Zowel in eigen beheer als in franchise. Binnen een jaar willen we naar Amsterdam. We waken echter voor te snelle groei.’

Dit zegt Leon Schuitemaker tegen Missethoreca. Samen met compagnon Christiaan Zwarteveen heeft hij de formule bedacht en ontwikkeld. Volgens de heren is biologisch fastfood een gat in de markt. ‘Er zijn weinig alternatieven naast de McDonald’s.

Prijsniveau

Eat2Be zegt maximaal twintig procent duurder te zijn dan de niet-biologische concurrenten. ‘Als je bij ons met je gezin gaat eten, ga je niet schrikken.Mensen zullen weinig verschil in hun portemonnee merken, wel veel in smaak.’ Een Bold Burger kost er bijvoorbeeld € 3,95.

Het gehele assortiment van Eat2be is honderd procent gecertificeerd biologisch. ‘Echt alles. Friet, suiker, frituurvet, sauzen, broodjes, koffie, muffins. Alles. Dat heeft ons wel 1,5 jaar gekost. Vaak zijn er wel biologische alternatieven, maar zijn ze niet lekker. Onze sauzen worden daarom speciaal voor ons gemaakt. Aan naast het witte hamburgerbroodje hebben wij ook een alternatief met veel vezels.’

Schuitemaker en Zwarteveen zijn niet afkomstig uit de horeca. Schuitemaker is van huis uit jurist en Zwarteveen is bouwkundige.

Heerlijk Smullen

In Amsterdam is in 2008 een snackbar geopend met een vrijwel honderd procent biologisch assortiment. Deze Heerlijks Smullen-zaak streeft naar een aanbod wat honderd procent biologisch is, maar had tijdens de start ook producten op de kaart die niet zozeer biologisch, maar in ieder geval wel duurzaam geproduceerd zijn.

Zie ook

Reageer op dit artikel