nieuws

Nieuwe chef-kok voor Fifteen

Restaurant

Hans van Triest is de nieuwe chef-kok van restaurant Fifteen in Amsterdam. Van Triest volgt Rene Pronk op, die na drie jaar toe is aan een nieuwe uitdaging. Van Triest werd vorig jaar uitgeroepen tot beste kok van de Caraïben.

Nieuwe chef-kok voor Fifteen

Van Triest is begin deze maand begonnen als chef-kok van Fifteen Amsterdam. Hij kwam enige tijd geleden vrij toen hij als kok vertrok bij het viersterrenhotel Floris Suite in Willemstad op Curaçao. ‘We werden getipt door Vanilla Venture (groothandel in delicatessen, red.) over Van Triest. Daarna waren we er snel uit’, vertelt eigenaar Sarriel Taus.

Hans van Triest krijgt bij Fifteen te maken met jonge koks die tot voor kort als kansarm door het leven gingen. Taus stelt dan ook dat het een zware job is om chef-kok te zijn bij Fifteen. ‘Het is groot restaurant waar altijd de schijnwerpers op staan. En het zijn vijftien jonge mensen in de keuken die flink moeten worden bijgespijkerd’.

De vertrokken chef Rene Pronk heeft al een nieuwe baan. Hij is aan de slag gegaan bij het Amsterdamse restaurant Pont 13 aan de oevers van het IJ. Pronk werkte drie jaar voor Fifteen.

Zie ook:

Caribische prijs voor Hans van Triest

Reageer op dit artikel