nieuws

Nieuwe chef-kok voor restaurant Neva

Restaurant

Restaurant Neva in de Hermitage in Amsterdam wisselt nu al van chef-kok. Ricardo van Ede wordt de nieuwe chef van het recent geopende restaurant in Amsterdam.

Nieuwe chef-kok voor restaurant Neva

De aanstelling van Van Ede wordt gemeld door Lekker.nl. Chef the Cuisine bij de start van restaurant Neva in juni 2009 was Linda Steen.

Van Ede komt over uit Groot-Brittannië waar hij twaalf jaar werkte. Daarvoor was hij onder meer actief in de keuken van Chalet Royal in Den Bosch en kreeg hij op jonge leeftijd bij De Graaf van het Hoogeveen in Noordwijk een Michelinster.

‘Met de komst van deze talentvolle en eigenzinnige chef zal Neva zijn culinaire verwachtingen gaan waarmaken’, zegt algemeen manager Ron Schouwenburg van Neva.

Schouwenburg laat weten dat Steen vooral goed op haar plaats was in het openingsteam van Neva. ‘Ze was zeer belangrijk tijdens de openingsfase. Vanaf nu zal er meer en meer aandacht worden besteed aan details en verfijning van de culinaire ambities van Neva. Dit bleek Steen niet op het lijf geschreven, vandaar dat ze er in overleg voor heeft gekozen om elders aan de slag te gaan’. Waar Steen naartoe is gegaan, is niet bekend.

Neva is een onderdeel van Amsterdam Village Company (AVC), waartoe ook Hotel Arena, Odeon, David & Goliath (Amsterdams Historische Museum), Brasserie de Brakke Grond, Café Cox en Stanislavski (Stadsschouwburg Amsterdam) toe behoren.

Zie ook Misset Horeca Live 23 met een item over Neva

Reageer op dit artikel