nieuws

Nieuwe chef voor ‘de Walvis’ in Zaandam

Restaurant

Marc Wunderink keert terug bij De Hoop op d’Swarte Walvis in Zaandam. Wunderink, die eerder voor dit voormalige ‘Ahold-restaurant’ werkte, vervangt Jan-Willem Teunis. Teunis gaat aan de slag bij een bekend restaurant in de buurt van Amsterdam.

Nieuwe chef voor ‘de Walvis’ in Zaandam

Wunderink komt over van Restaurant Gusto in Bergen. Hij werkte er een jaar als chef-kok. Daarvoor werkte Wunderink zes jaar voor De Hoop op d’Swarte Walvis.

‘We waren binnen een week rond’, vertelt eigenaar Hans van Nieuwburg over het aantrekken van Wunderink. ‘Marc heeft altijd gezegd in de Walvis een grote uitdaging te zien. Hij is een vernieuwende kok, echt een kok van deze tijd’.

Klasse kok

De per 1 februari vertrokken chef-kok Jan-Willem Teunis is aan de slag gegaan bij restaurant Groot Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel, de jongste aanwinst van de HME Group van onder andere Ron Blaauw. Teunis neemt souschef Arne Meyer mee naar Ouderkerk. Eerder trok Groot Paardenburg topchef Adres Delpeut aan.

‘Teunis heeft zeven jaar in de Walvis gewerkt. Het is een klasse kok met een klassieke kookstijl’, aldus Van Nieuwbrug, die aangeeft zijn restaurant meer toegankelijker te willen maken voor een breder en jonger publiek.

Zeven dagen open

Naast een wissel van chef-kok heeft De Hoop op d’Swarte Walvis er een maître bij. Ernst van der Baan is per 1 februari maître in het restaurant wat vroeger eigendom was van supermarktondernemer Ahold. Van der Baan stond het afgelopen jaar voor de klas en werkte daarvoor onder andere bij de Amsterdamse zaken Odeon en Cineac, en jarenlang bij De Bokkedoorns in Overveen.

Restaurant De Hoop op d’Swarte Walvis gaat vanaf 1 april zeven dagen in de week open. ‘Nu draaien we nog vijf dagen zakelijke lunch en doen we de deur op zondag op slot. Door verandering van openingstijden bieden mensen zich spontaan aan om hier te komen werken. Ze hebben gehoord dat we het anders gaan aanpakken’, aldus Van Nieuwburg.

Reageer op dit artikel