nieuws

Nieuwe Meesterkoks geïnaugureerd

Restaurant

Vijf nieuwe Meesterkoks zijn geïnaugureerd op 8 november door gildenmeester (voorzitter) Cees Helder in Kasteel Maurick in Vught. Ze ontvingen de ‘Code van Eer’ van het Gilde.

Nieuwe Meesterkoks geïnaugureerd

Het Gilde van Meesterkoks begroette dit jaar zeven nieuwe leden. Daarvan waren er vijf aanwezig om officieel geïnstalleerd te worden in het bijzijn van andere titeldragers en bestuur. De koks die de Code van Eer (de richtlijnen waar de Meesterkok zich aan houdt), persoonlijk in ontvangst namen, waren: Nico Boreas (Boreas, Heeze), Willem Pieter Dreumel (Parkheuvel, Rotterdam), Mario Ridder (De Zwethheul, Schipluiden), Jeroen Robberegt (Karel V, Utrecht) en Pieter de Ronde (Rue de Ronde, Berkenwoude).

Titeldragers Onno Kokmeijer (Ciel Bleu, Amsterdam) en Edwin Vinke (De Kromme Watergang, Hoofdplaat) niet aanwezig door drukke werkzaamheden.

Meesterkok is de hoogst haalbare titel in het vak van chef. De opleiding duurt drie jaar. Een aspirant Meesterkok moet minimaal tien jaar praktijkervaring hebben. De titeldragers zijn verenigd in het Gilde van Meesterkoks. Momenteel telt het Gilde 90 leden.

Reageer op dit artikel