nieuws

Nieuwjaarsbrand in bekend restaurant

Restaurant

Een van de betere eetgelegenheden van Leeuwarden, restaurant Kota Radja, is tijdens de nieuwjaarsnacht getroffen door brand. Het vuur ontstond in een boven het restaurant gelegen woning. Kota Radja liep brand- en waterschade op.

Nieuwjaarsbrand in bekend restaurant

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het vuur zorgde naast Kota Radja ook voor grote ravage bij een juwelierszaak. De bovenwoning brandde volledig uit. Volgens een woordvoerder van de gemeente Leeuwarden wordt de schade geschat op enkele miljoenen euro’s.

Pand verlaten

Ook in Raalte stond een horecabedrijf centraal bij de brand. In discotheek de Leeren Lampe brak op nieuwjaarsnacht brand uit in een afgelegen ruimte. De 1.500 aanwezigen konden snel het pand verlaten, waardoor er geen slachtoffers zijn gevallen. Het vuur werd snel opgemerkt door oplettende medewerkers.

Rookbom

In Wassenaar zorgde een rookbom voor veel opschudding in hotel de Bijhorst. Vijftig hotelgasten moesten worden geëvacueerd. Enkele uren later mochten ze weer terug naar het hotel. De rookbom die voor de opschudding zorgde, werd in een zijvleugel van het hotel naar binnen gegooid.

Reageer op dit artikel