nieuws

Nijssen realiseert ontwikkelingsproject in Azië

Restaurant

Oud-hoofdredacteur van Lekker, Guido Nijssen, staat aan de vooravond van een nieuw avontuur. Nijssen is als ontwikkelingsproject een keuken en lesrestaurant gestart op de Filipijnen. De lokale bevolking wordt middels trainingen opgeleid voor een horecabaan.

Nijssen realiseert ontwikkelingsproject in Azië

De oefenkeuken, genaamd Demo Kitchen, staat in Talisay City op een van de vele eilanden van de Filipijnen. Nijssen wil met het bedrijf de lokale bevolking interesseren voor het vak van kok en restaurateur. Educatie en innovatie zijn de sleutel voor lokale economieën, stelt Nijssen.

‘Het is bijna klaar’, laat Nijssen per mail weten vanuit de Filipijnen. ‘Ik ben bekaf maar voldaan en zelfs een beetje trots op wat ik met weinig middelen in korte tijd heb neergezet. Iedereen vindt het prachtig, ongekend hier’.

Demo Kitchen is mede tot stand gekomen door giften uit Nederland. Zo kon Nijssen rekenen op hulp van onder andere restaurant De Pronckheer in Cothen, restaurant August in Maarssen van Karl van Baggem en van The Wine & Food Association, de organisatie van Jan van Lissum.

Guido Nijssen was tot half april hoofdredacteur van restaurantgids Lekker. Hij moest na 12,5 jaar Lekker het veld ruimen. Nijssen heeft al lange tijd interesse in ontwikkelingshulp en was in het verleden onder meer actief in Afrika.

Reageer op dit artikel