nieuws

Niven Kunz kookt bij Zilveren Champignon

Restaurant

De kookcompetitie om de Zilveren Champignon krijgt een andere opzet. Op maandag 11 oktober vindt er een themadag met workshops van onder meer sterkok Niven Kunz plaats in Kerkdriel. Ook wordt de nieuwe wedstrijdinvulling bekend gemaakt.

Niven Kunz kookt bij Zilveren Champignon

Na 25 jaar een competitie voor chefs en bediening te zijn geweest, krijgt de Zilveren Champignon een andere invulling. Op maandag 11 oktober zijn chefs en pers uit het hele land te gast bij een champignonkwekerij in Kerkdriel. Van 11 tot 14 uur krijgen ze een programma voorgeschoteld dat bestaat informatie over de champignon, de teelt en vooral de toepasbaarheid.

De werkgroep Promotie Champignons van het Productschap Tuinbouw organiseert deze bijeenkomst. Peter Zandboer (Huys van Voskens, Tilburg) heeft zich na 25 jaar terug getrokken. Hij zette de prestigieuze wedstrijd in Nederland op de kaart. ,,Ik ben blij dat het doorgaat en dat de werkgroep het over heeft genomen. Ze zijn jarenlang een trouwe sponsor geweest.’’

Italiaanse kok

Telegraaf-journalist Felix Wilbrink zal op 11 oktober de workshop presenteren. Hij trapt af met een korte talkshow. Vervolgens zal sterkok Niven Kunz (restaurant Niven, Rijswijk) een kookdemonstratie verzorgen. Daarna tonen SVH Meesterkoks Hein Willemsen (De Hofstee, Bladel) en Frans Gerrits (Catharina Ziekenhuis, Eindhoven) hoe je met behulp van klassieke bereidingswijzen aan de slag kunt met champignons. Naast de Nederlandse demokoks zal de Italiaan Karl Volgger, chef-kok van S.Alpin Wellness Resort Majestic in Reischach, een kookworkshop verzorgen.

Tijdens de themadag in Kerkdriel zal eveneens de aftrap worden gegeven voor een verieuwde versie van de kookwedstrijd van de Zilveren Champignon. Deze krijgt een totaal andere opzet.

Reageer op dit artikel