nieuws

Niven Kunz ontwikkelt makreel-recepten

Restaurant

Chef-kok Niven Kunz heeft voor de ‘Week van de Makreel’ een speciaal makreelrecept ontwikkeld. Volgens de organisatie van de week mogen Nederlanders wel wat meer met de vissoort variëren. Kunz is daar volgens hen een voorbeeld in.

Niven Kunz ontwikkelt makreel-recepten

Volgens het Nederlands Visbureau variëren Nederlanders niet zoveel met makreel. De consument eet graag gerookte makreel en maar liefst 64 procent van alle verkochte vissen wordt op een broodje of toastje gegeven.

Om de Nederlanders wat meer te inspireren, ontwikkelde Kunz voor de ‘Week van de makreel’ een speciaal recept. Hij combineert de vis met frisse komkommer, zure room, haringkuit en een crème van zwarte olijven. ‘Een ware smaaksensatie van topniveau’, aldus de organisatie.

In Nederland wordt Makreel vooral warm gerookt verkocht, ook wel gestoomd genoemd. De organisatie ontwikkelde zelf nog meer Makreel-recepten, om de vissoort nog meer onder de aandacht te brengen. Dit jaar is de afzet van de vis met maar liefst dertig procent gestegen.

Reageer op dit artikel