Hiervoor is een speciale gastronomische route in het leven geroepen, de ‘Culinaire St. Jakobsweg van Paznaun’. Een route langs een aantal berghutten in het Paznauntal, waar regionale producten, traditionele gerechten en activiteiten en culinair genieten de rode draad vormen.
Vijf internationale chefs gaan naar Tirol toe om de officiële opening van de‘Culinaire Jakobsweg 2011’ op 10 juli extra glans te geven.
Drie Michelinsterren
Onder leiding van Eckart Witzigmann, de eerste Duitstalige chef-kok die met 3 Michelinsterren werd onderscheiden, stellen de vier bekroonde koks een menu met regionale ingrediënten samen, elk voor één van de Alpenhutten in het Paznauntal, zo meldt de website Knoopjelos.nl.
Niven Kunz is niet de enige Nederlander die participeert. Ook Alex Clevers neemt deel aan de ‘Culinaire Jakobsweg’, die voor het 3e jaar in successie georganiseerd wordt. Clevers is patron-cuisinier van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem, en vertegenwoordigd derhalve onze zuiderburen.
De overige uitnodigingen gingen naar Marcello Leoni (restaurant Leoni in Bologna) en Tim Mälzer (restaurant Bullerei in Hamburg).