nieuws

Noma laat nu ook eigen bier maken

Restaurant

Het beste restaurant ter wereld, Noma in Kopenhagen, laat eigen bier brouwen door de Belgische Proefbrouwerij. Het bier moet vanaf februari al geserveerd worden.

Noma laat nu ook eigen bier maken

‘Een aantal bieren van Mikkel staat al op de kaart van Noma, maar samen met chef-kok Redzepi is het idee gerezen om een eigen huisbier te ontwikkelen’, zegt brouwer Dirk Naudts in het Nieuwsblad.

‘In het verleden hebben we al bier gemaakt voor Sergio Herman van Oud Sluis. Steeds meer topchefs zijn doordrongen van het besef dat je, dankzij de vele grondstoffen en technieken, veel creatiever kan omspringen met bier dan met wijn.’

Het bier dat voor Noma gemaakt wordt, is een stevig bitter bier ‘dat doet denken aan Duvel of de betere tripels’. Het is een bier in Belgische stijl, met hergisting op de fles maar met Deense mout en Sloveense hop, weet de brouwer te vertellen.

‘We brouwen het zo bleek mogelijk, zodat het champagneachtig oogt en perfect gebruikt kan worden bij alle aanloopgerechten naar de hoofdschotel. Ik denk dat het perfect past bij aperitiefhapjes en de lichtere groente- of visschotels. Maar het kan ook als een digestief’, aldus Naudts.

Voorlopig wordt er 2000 liter bier gebrouwen. Het bier gaat als Noma Novum door het leven en wordt vanaf februari geserveerd. Hoeveel het gaat kosten is nog onduidelijk.

Reageer op dit artikel