nieuws

Noord-Hollanders willen biologisch kerstdiner

Restaurant

Vijftig procent van de Noord-Hollanders kiest voor biologische ingrediënten voor het kerstdiner. Dat blijkt uit onderzoek van de provincie. Ook staat bijna de helft van de provinciebewoners zélf in de keuken, in plaats van naar een restaurant te gaan.

Noord-Hollanders willen biologisch kerstdiner

De Noord-Hollanders letten vooral op of het vlees van biologische afkomst is. Negentig procent van de ondervraagden zegt hierop te letten. Ook bij zuivelproducten als melk, kaas en eieren let 55 procent van de kopers op.

Opvallend is dat ook jongeren zeggen op te letten of producten biologisch zijn of niet. Smaak en de gezond-factor van de producten is voor hun zelfs minder belangrijk, zo laat het onderzoek zien.

Reageer op dit artikel