nieuws

Noordman Wijnimport viert 75 jarig bestaan

Restaurant

Noordman Wijnimport bestaat 75 jaar als zelfstandige wijnhandel. Dit zal op zondag 7 juni gevierd worden met een grote wijnproeverij.

Noordman Wijnimport viert 75 jarig bestaan

Tijdens de proeverij zullen een kleine honderdtal wijnen te proeven zijn uit zowel Europese landen als Frankrijk en Spanje, maar ook uit de Nieuwe Wereld landen als Chili en Argentinië. Speciaal voor het 75 jarig jubileum zullen diverse wijnproducenten persoonlijk aanwezig zijn om hun wijnen aan het publiek te presenteren.

Noordman Wijnimport werd in 1934 opgericht door Jaap en Willem Noordman, Noordman in het Franse Epernay. De beide broers waren zoons van Th. J. M. Noordman, eigenaar van de bekende houthandel Noordman aan de Haagweg in Leiden. Jaap en Willem waren beide in wijn geïnteresseerd en vertrokken op jeugdige leeftijd naar Frankrijk voor hun opleiding en het opdoen van de benodigde werkervaring. Na de oorlog groeide de zaak gestaag, mede doordat Noordman leverde aan het snel groeiende Van der Valk concern. Later werden tal van toprestaurants, vele met een Michelin ster, klant bij Noordman. In 1977 nam Anton Kleijs de zaak over en trad ook zijn broer Frans Kleijs toe tot het bedrijf.

Vandaag de dag staat Frans Kleijs, samen met Adri Spies (sinds 1986 in dienst) aan het roer van Noordman Wijnimport. De filosofie van Noordman, vastgelegd in het testament van de beide broers Noordman is in 75 jaar niet veranderd. Deze luidde: ‘ Importeer een goed product. Verkoop het voor een aanvaardbare prijs.’ De huidige directie beschouwt dit nog steeds als een belangrijke opdracht.

Reageer op dit artikel