nieuws

Noorse chef doceert Sterklas over Nordic Cuisine

Restaurant

De Noorse chef-kok Danièl Rougè Madsen, van het Gastronomisk Institutt in Stavanger, geeft op maandag 6 juni een masterclass aan leerlingen van de Sterklas van het Gilde van Meesterkoks en hun leermeesters.

Noorse chef doceert Sterklas over Nordic Cuisine

Madsen zal een workshop verzorgen over de Nordic Cuisine. Deze Scandinavische kookstijl is momenteel erg populair bij (Nederlandse) topchefs en staat bekend om zijn puurheid en eenvoud. Daarnaast zal Madsen uitleg geven over een aantal Noorse vis- en schelpdieren als heilbot en coquilles. Daarna gaan de leerlingen van de Sterklas aan de slag met deze vissen.

De Noorse chef is sinds 2002 verbonden aan het Gastronomisk Institutt in Stavanger. Daarvoor kookte hij in Italië (Bardolino), de Verenigde Staten (Flamingo Hilton, Las Vegas), Engeland (The Waterside) en Frankrijk (Edurad Loubet, Lourmarin).

De Sterklas is een opleiding voor jonge koks die in het topsegment van de horeca willen werken. Het wordt als een soort voortraject naar de Meestertitel gezien. Het Gilde van Meesterkoks heeft de scholing opgestart. Meesterkok Theo van Rensch coördineert de Sterklas aan het ROC van Amsterdam.

Reageer op dit artikel