Oerlemans van Heineken naar Bijenkorf

Oerlemans van Heineken naar Bijenkorf

Andreas Oerlemans is benoemd tot food en catering directeur van De Bijenkorf. Oerlemans komt over van bierbrouwer Heineken, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor Loca Amstel Foodcafé.

Oerlemans wordt bij De Bijenkorf onder meer verantwoordelijk voor Kitchen, het enorme en relatief nieuwe restaurants van De Bijenkorf in Amsterdam.

Het warenhuisrestaurant, met vijfhonderd design zitplaatsen en acht verschillende kookeilanden, is volgens Oerlemans een groot succes. ‘Door Kitchen is hernieuwd zelfvertrouwen ontstaan. Het is een enorm succes, al is het recent onderuit gehaald door Johannes van Dam. In Amsterdam willen we door de massale toestroom van bezoekers de snelheid van handelen aanpassen’, aldus Oerlemans.

Bij Heineken was Oerlemans één jaar directeur brouwerijconcepten. ‘Bij Heineken heb ik mijn klus niet af kunnen maken. Ik was 80 procent van mijn tijd bezig met eten (Oerlemans was verantwoordelijk voor Loca Amstel Foodcafé, red.) en dat is vanuit brouwersperspectief niet juist. We waren meer restaurant geworden waar je bier kunt drinken in plaats van een café waar je wat kunt eten.’

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.