nieuws

Oester verwondt toeristen

Restaurant

Oesters bij het Zeeuwse Sint-Annaland zorgen voor veel hinder. Toeristen verwonden zich met grote regelmaat aan de scherpe culinaire producten. Het nabijgelegen restaurant De Laguna fungeert geregeld als opvangplaats voor gewonde strandbezoekers.

Oester verwondt toeristen

‘Het zijn soms flinke japen’, zegt eigenaar René Stockx in BN/DeStem doelend op de voetwonden van binnenkomende slachtoffers. Veel mensen halen bij het wandelen in het water hun voeten open aan de scherpe Japanse oester.

‘Het gebeurt regelmatig dat ik mensen, nadat ik ze heb afgeplakt, doorstuur naar de huisarts. Omdat ik denk dat het gehecht moet worden. Afgelopen weekend had ik nog iemand wiens grote teen er zo ongeveer half af lag’, aldus Stockx.

Stockx heeft de gemeente Tholen gevraagd om waarschuwingsborden te plaatsen. De gemeente heeft zijn verzoek afgewezen. Stockx: ‘Die laconieke houding stoort me enorm. Wat kost het plaatsen van een bord nou? Het is een service voor de toeristen die hier komen’.

Reageer op dit artikel