nieuws

Okura-sommelier start sake-website

Restaurant

Simon Hofstra is sommelier bij Yamazato (Okura, Amsterdam) en heeft zich persoonlijk verdiept in sake. Onlangs lanceerde hij www.sake.nl, een eigen website, waarop hij van alles vertelt over sake en via de webshop de mooiste sakes van de wereld verkoopt.

Okura-sommelier start sake-website

‘Dit bleek gemakkelijker gewenst dan gerealiseerd’, zegt Simon Hofstra.’Het bleek niet mogelijk de beoogde sake in Nederland aan te kopen, omdat de gewenste kwaliteit niet of in zeer beperkte volumes aanwezig was. Gevolg was dat we de sake uit Japan hebben moeten lanten komen’. Volgens Hofstra is sake booming en een blijvende trend. Ook echte wijndrinkers, die in het begin de houttonen missen, gaan over op sake.

‘Sake is puurder, fijner en heeft meer smaakfactoren dan wijn. Hierdoor is sake gastronomisch beter inzetbaar’.

Reageer op dit artikel